Підтримка аграрного сектору: грантова програма єРобота

29-липня-2023
`

Урядова грантова програма "єРобота" підтримує розвиток малого та середнього бізнесу в аграрному секторі. За останній тиждень, 5 агропідприємствам було виплачено понад 5,6 мільйонів гривень. Ці гроші спрямовані на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

Загалом, протягом поточного року 88 фермерств отримали державну допомогу на суму понад 327,2 мільйонів гривень. З цієї суми, 260,9 мільйонів гривень було виділено 75 підприємствам для розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, а ще 66 мільйонів гривень - для 13 агропідприємств, що займаються тепличним господарством.

Загалом, з початку дії програми, вже виплачено 376,2 мільйонів гривень для 97 суб'єктів господарювання. Це включає 82 господарства, що займаються розвитком садівництва, ягідництва та виноградарства, а також 15 підприємців, які діють у галузі тепличного вирощування.

Умовою отримання державної допомоги є необхідність працевлаштування необхідної кількості працівників. Наприклад, для садів має бути від 5 до 10 постійних і 125-425 сезонних робітників, залежно від насаджень. Для теплиць, кількість працівників повинна складати не менше 14 осіб на один гектар.

Контроль за реалізацією проєкту здійснює уповноважений банк протягом п'яти років для агропідприємств, що займаються садівництвом, та трьох років - для тих, що спеціалізуються на тепличному вирощуванні.

Ця грантова програма була запущена з 1 липня 2022 року і надає підтримку малим і середнім підприємствам. Серед переваг програми - можливість для кожного бажаючого створити або розвивати власний бізнес у галузі "Своя справа", "Свій сад", "Своя теплиця" або "Новий рівень".


Джерело