Перспективи підтримки агросектору в 2024: Що чекає українських аграріїв

05-грудня-2023
`

У наступному році агросектор продовжить користуватися підтримкою від держави, зазначивши перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, Тарас Висоцький, під час обговорення “Партнерство влади та бізнесу для підтримки агросектора в умовах кризи”, організованого Міжнародним сільськогосподарським кластером «Дністер».

"У 2024 році продовжить функціонування урядова грантова програма єРобота, спрямована на підтримку садівництва, виноградарства, ягідництва, тепличного господарства та переробки. Крім того, аграрії зможуть скористатися пільговими гривневими кредитами за програмою “Доступні кредити 5-7-9”, і на це виділено компенсацію в розмірі 18 млрд грн", – зауважив перший заступник Міністра агрополітики.

Він також повідомив, що у 2024 році відновиться діяльність бюджетної програми часткової компенсації для придбання вітчизняної сільськогосподарської техніки.

Тарас Висоцький вклав акцент на важливості відповідності українських агровиробників стандартам ЄС з питань якості та безпеки продукції. "Єдиний перспективний шлях для України - це набуття членства в Європейському Союзі. Наша продукція повинна відповідати всім необхідним вимогам ЄС, щоб мати спільний ринок та вільний доступ для своїх товарів", – підсумував він.

 

Джерело