Гранти для Ветеранів: Нові Можливості у Розвитку Бізнесу

30-березня-2024
`

Визначено переможців: ветерани на шляху до успіху

У результаті четвертої хвилі подачі заявок у 2024 році держава визначила 39 переможців, які отримають гранти на розвиток свого бізнесу. Вони отримають підтримку на загальну суму 19 млн грн, щоб розпочати або розвивати власну справу. Програма "Власна справа" надає гранти ветеранам для стимулювання підприємницької діяльності. Серед переможців - 407 ветеранів та членів їхніх родин, які отримали позитивне рішення про надання гранту на суму 178 млн грн. За словами заступниці Міністра економіки України Тетяни Бережної, 57% грантів будуть виділені на суму до 500 тис грн для запуску власного бізнесу.

За підсумками розгляду заявок, серед переможців 16 учасників бойових дій та 23 членів родин ветеранів. Гранти розподілені на різні суми: 1 отримав 1 млн грн, 33 - до 500 тис грн, а 5 - до 250 тис грн. Найбільше переможців знаходиться у Вінницькій, Волинській та Львівській областях. Сфери, в яких планують розвивати свої бізнеси, включають оптову і роздрібну торгівлю, тимчасове розміщування й організацію харчування, а також переробну промисловість.

Учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни та члени їхніх сімей мають право на гранти від 250 тис грн до 1 млн грн за умови створення від одного до чотирьох робочих місць. У випадку отримання гранту від 500 тис грн до 1 млн грн ветеран повинен бути зареєстрований як ФОП не менше трьох років. Подати заявку на отримання гранту можна через портал Дія разом з бізнес-планом.

 

Джерело