Гранти для Бізнесу: Інвестиції в Майбутнє

23-листопада-2023
`

Україна інвестує в підприємництво: відбувається розкриття грантової програми "єРобота" на підтримку малих та середніх бізнесів.

Грантова ініціатива вже розпочала давати результати, присуджуючи 5 мільярдів гривень. Понад 8 700 українців отримали підтримку для започаткування чи розширення свого бізнесу. Згідно з повідомленням віцепрем'єр-міністра та міністра економіки Юлії Свириденко, більше 9 тисяч грантів вже видали українцям за програмою "єРобота".

Учасники отримують гранти для відкриття власної справи та розширення підприємницької діяльності, що в сумі складає понад 5 мільярдів гривень. Ці інвестиції покликані не лише сприяти росту малих і середніх підприємств, а й покращити ринок праці, адже реалізація проєктів отримувачів грантів може створити майже 35 тисяч нових робочих місць.

Наразі за програмою "Власна справа" вже видали 8 013 мікрогрантів на 1,9 мільярда гривень, 487 грантів на 2,5 мільярда для розвитку переробних підприємств, а також 133 гранти на 555 мільйонів для садівництва та розвитку тепличного господарства. Ветерани та члени їхніх родин отримали 120 грантів на 45 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що подати заявку на отримання гранта можуть як підприємці, що мають досвід роботи, так і ті, хто тільки починає свій шлях у бізнесі. Заявки подаються через портал "Дія" разом з бізнес-планом. Однією з обов'язкових умов отримання гранта є створення робочих місць - від одного-двох при отриманні мікрогранта до кількох десятків при отриманні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів протягом трьох років.

Проєкт "єРобота" було запроваджено у липні 2022 року з метою надання підтримки бізнесу та створення нових робочих місць.

Джерело